ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان یک پیچ تیتانیومی است که داخل استخوان فک قرار داده میشود و مانند ریشۀ دندان عمل میکند. این پیچ با جراحی به استخوان فک پیوند میخورد و بهدنبال آن روکشی بهعنوان تاج روی ایمپلنت قرار میگیرد. جراحی ایمپلنت میتواند انتخابی مناسب برای یک یا چند ناحیۀ بیدندانی بوده یا جایگزینی مناسب برای آن دسته بریجهای دندانی بههممتصلشده باشند که تاج یا ریشۀ دندان آنها دیگر قابل نگهداری نیست.
مراحل ایمپلنت دندان
پس از مراجعه به دندانپزشک، جهت ارزیابی شکل و وضعیت بافت استخوانی دندان رادیوگرافی و سی تی اسکن های مخصوص استخوان فک ها برای شما انجام می شود.
آیا خوردن دارو و انجام ایمپلنت با هم تداخل ایجاد میکند؟
در هنگام مراجعه به پزشک باید در رابطه با وضعیت پزشکی و داورهایی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.
جراحی ایمپلنت چگونه انجام میشود؟
جراحی ایمپلنت را میتوان بسته به شرایط بالینی خاص شما، بهصورت یکمرحلهای یا در دو مرحله انجام داد. درهرصورت، با تزریق بیحسی جراحی آغاز میشود. روند آن شامل ایجاد برشی کوچک در لثه و بازکردن حفرهای در استخوان با استفاده از یک فرز ویژه، برای شکلدادن به محل ایمپلنت است.
- جراحی یکمرحلهای ایمپلنت
در جراحی یکمرحلهای، ایمپلنت در داخل استخوان گذاشته میشود و پس از آن پیچی به نام healing روی ایمپلنت قرار میگیرد که خارج از استخوان و روی لثه است و به همین دلیل قابل مشاهده است. این پیچ پس از یک دورۀ ۲ماهه که ایمپلنت به استخوان پیوند خورد و به اصطلاح فکجوش شد، از روی ایمپلنت باز میشود و با قطعهای دائمی به نام «abutment» جایگزین میشود که به شکل یک پست داخل ایمپلنت میرود و نقش ارتباطی بین ایمپلنت شما و روکشی که بعداً طی قالبگیری روی آن قرار میگیرد، ایفا میکند.
- جراحیهای دومرحلهای ایمپلنت
در جراحیهای دومرحلهای، تقریباً ۲ ماه بعد از جراحی و قراردادن ایمپلنت، جراح از طریق برشی کوچک روی لثه پیج healing را میبندد و دوباره حدود ۲ هفته تا یک ماه صبر میکند تا لثهها کاملاً شکل بگیرند و بعد از آن بیمار را برای قالبگیری و ساخت روکش به متخصص پروتز تحویل میدهد.
این مسئله را که جراحی ایمپلنت شما در دو مرحله انجام شود یا تکمرحلهای باشد، متخصص جراح شما بسته به شرایط استخوان و لثه در ناحیۀ بیدندانی، تعیین میکند.
برای آماده سازی دندان برای ایمپلنت چه اقداماتی صورت میگیرد؟
هنگامی که لثهها بهطور کامل شکل گرفت و بهبود یافت (حدود ۲تا۳ ماه پس از جراحی)، ایمپلنت شما آمادۀ قالبگیری و ساخت تاج است. قالبگیری شما انجام میشود و از این مرحله به بعد قالب شما مرتباً به لابراتوار ارسال میشود تا اصلاحات و فرمدهیهای خاص روی آن انجام شود و در این بین شما نیز چندین بار به کلینیک مراجعه میکنید تا روکش داخل دهانتان بررسی و امتحان شود.
هنگامی که تاج و پروتز دندان شما آماده شد، دندانپزشک بررسیها و ارزیابیهای خود را از قبیل فرم و ظاهر روکش، فرم قرارگیری آن روی لثه، فضای قرارگیری آن با دندانهای کناری و… انجام میدهد و سطح قرارگیری دندانهای بالا و پایین را برای رابطۀ دو فک و ارتباط سطح جونده تست میکند تا متوجه شود که هنگام غذاخوردن بهراحتی کار میکنند. درنهایت تاج یا روکش دندان را با چسب موقت به ایمپلنت شما میچسباند.
چکاپهای بعد از ایمپلنت به چه دلیل است؟
در اکثر مواقع، چسب روکش ایمپلنت چسب موقت است. به این دلیل که جراح شما بتواند هر زمان متوجه علامت و التهابی در اطراف ایمپلنت شد، روکش را بهراحتی خارج کند و اقدامات لازم برای رفع مشکل بهوجودآمده را انجام دهد.
بنابراین هر زمان چسب روکش ایمپلنت دندان شما شل شد و روکشتان درآمد، جای نگرانی نیست. روکش خود را در جای مناسبی قرار دهید و در اولین فرصت، وقتی را از دندانپزشک خود برای چسباندن روکش بگیرید.
ایمپلنت ها چه فرقی با هم دارند وکدامیک از انواع ایمپلنتهای موجود بهتر است؟
جنس تمامی ایمپلنت ها در همه جای دنیا تیتانیوم است. دلیل آن هم سازگاری این عنصر با بافت سلولهای بدن است. اما اختلاف در نوع ایمپلنتهایی که هر پزشک توصیه میکند و اختلاف در هزینههای آنها، به شرکتهای تولیدکنندۀ آن ایمپلنت بستگی دارد.
در دندانپزشکی هم مانند سایر علوم پزشکی اصول تئوریک ثابت است، ولی تکنیکها و متریالها هر روز دستخوش تغییراتی میشوند که دندانپزشک را بهسوی روشهایی برای درمانهای ایدئال سوق میدهد.
اگر بخواهیم قیاسی عامیانه انجام دهیم، شرایط تولیدکنندۀ ایمپلنت مانند تولیدکنندگان خودرو هستند. یعنی نوع جنس تولیدی آنهاست که با هم فرق میکند. مثل فرقی که بین تولید Hyundai و BMW است.
هر دو از کمپانیهای مطرح و بهنام هستند؛ ولی از لحاظ کیفیت قطعات با هم فرق میکنند. در ایمپلنت ها هم همین قانون صدق میکند. اجناس ضعیف و اجناس قوی با قیمتهای متفاوتی در بازار موجود است.

ایمپلنت دندان
قیمت ایمپلنت دندان
بسته به نوع برند ایمپلنت ها این هزینه متغیر است، اینکه درمان توسط متخصصین فک و صورت و متخصص پریو صورت گیرد هم بر این نمودار تاثیر گذار است.
تکنیکهای جراح در جایگذاری ایمپلنت دندان و تجربه و دانش او در ارایه بهترین و اصولی ترین طرح درمان با توجه به شرایط ناحیه بیدندانی شما، از نوع برند ایمپلنت بسیار مهم تر است. بنابراین اگر حتی ایمپلنت شما کرهای باشد ولی با روش درست و تکنیکهای اصولی قرار داده شده باشد، قطعا از لحاظ طول عمر با ایمپلنتهای اروپایی و امریکایی برابری میکند.
البته که برای بسیاری از شما عزیزان بحث برند اولویت اصلی است که در این صورت متخصص جراح فک و صورت (ایمپلنتولوژیست شما) برترین برندهای روز اروپا امریکا را به شما پیشنهاد میدهند.
دریافت مشاوره درباره ایمپلنت دندان – 00989156500382
کاشت ایمپلنت دندان بهتر است یا روکش و بریج ؟
ایمپلنتهای دندانی چند مزیت مهم در مقایسه با روکشهای بههم متصلشده و بریجها دارند.
- فیکسچر درون استخوان کاشته میشود و بهجای ریشۀ دندان عمل میکند و فضای ریشۀ ازدسترفتۀ داخل استخوان را پر میکند. تاج یا روکشی که روی آن قرار میگیرد نیز فضای خالی روی لثه را پوشش میدهد.
- ایمپلنت ها همانند دندانهای طبیعی عمل میکنند و هیچ مشکلی در خوردن غذا توسط آنها یا تمیزکردن این نوع دندانها وجود ندارد.
- لازم نیست دندانهای مجاور آنها تراش بخورد و زیر روکش برود؛ زیرا ایمپلنت بهصورت مستقل نقش دندان را ایفا میکند.
- وجود ایمپلنت، ساختار استخوان زیر دندان جایگزین را حفظ میکند؛ زیرا نیروهای جویدن از طریق ایمپلنت به استخوان منتقل میشوند و روند طبیعی بازسازی استخوان را تحریک و حفظ میکنند.
اگر سالهاست که از دندان متحرک استفاده میکنید و از مشکلات شلشدن پلاک یا نداشتن گیر و ثبات در پلاک خود رنج میبرید، میتوان با قراردادن سه یا چهار واحد ایمپلنت در کل یک فک، پلاک ثابت تحویل داد (درمان اوردنچر). در این حالت هم از تحلیل استخوان آنها و هم مشکلاتی مانند شلشدگی پلاک یا زخمهای ناشی از استفادۀ مکرر پلاک متحرک جلوگیری میشود.
آیا پوسیدگی دندانی، التهاب و بیماریهای دهان برای کاشت ایمپلنت دردسرساز میشود؟
برای کاشت ایمپلنت دندان ، دهان شما باید بدون پوسیدگیهای شایع دندانی و بدون بیماری پریودنتال فعال باشد. بهتر است که جراحی ایمپلنت توسط متخصص جراح فک و صورت یا پریودنتیست انجام شود تا بررسیهای دقیق قبل از جراحی، روی بافت استخوان و لثه صورت گیرد.
درصورت مشاهدۀ التهابات و بیماریهای خاص در ناحیه ایمپلنت دندان ، ابتدا جراحیهای تکمیلی برای حفظ سلامت استخوان و لثه اطراف ایمپلنت انجام میشود، سپس اقدام به جایگذاری ایمپلنت میشود تا بدین طریق عمر مفید ایمپلنت افزایش یابد.
مطالعات نشان میدهد که جراحی کاشت ایمپلنت بیشتر از ۹۰درصد مواقع موفق است
ایمپلنتهای دندانی را تقریباً میتوان برای تمام کسانی انجام داد که یک یا چند دندان خود را از دست داده یا کل دندانهایشان را در هر دو فک کشیده و تصمیم دارند ظاهر یا توانایی جویدن خود را حفظ کنند.
- سلامت عمومی، تعداد و موقعیت دندانهای کشیدهشده و کمیت و کیفیت بافت استخوانی شما، همگی در جراحی ایمپلنت اهمیت دارد.
- ایمپلنتها نیز مانند دندانهای طبیعی و چه بسا بیشتر از آنها به رعایت بهداشت نیاز دارند. خطر وجود یک عفونت در اطراف ایمپلنت باعث شکست و ازدستدادن آن خواهد شد.
- بنابراین متخصص جراح فک و صورت شما قبل از کاشت ایمپلنت دندان از سلامت دهان شما اطمینان پیدا میکند و دستورات لازم مبنی بر رعایت نکات بعد از جراحی را به شما میدهد؛ زیرا موفقیت طولانیمدت ایمپلنتها به کنترل بهداشت خوب بستگی دارد.
- پس از اتمام درمان نیز در طی جلسات مشخصی جراح شما را چکاپ کرده و شرایط ناحیۀ جراحیشده را بررسی میکند تا بتواند ایمپلنتها را ارزیابی کند و اقدامات لازم برای جلوگیری از هرگونه عوارض در مراحل اولیه را انجام دهد.
برای انجام مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید: 00989156500382 (تماس، وایبر، تلگرام، واتس اپ، ایمو)