ترمیم سینه با استفاده از پروتز بعد از سرطان سینه
امروزه سرطان سینه یکی از بیماریهای شایع در میان خانمها است که موجب نگرانی آنها میشود. سرطان سینه تودهای است که در سینه رشد میکند و باعث بزرگتر شدن آن از حالت معمولی میشود. برای درمان سرطان سینه با توجه به خوش خیم یا بدخیم بودن آن، در صورتی که توده کوچک باشد میتوان به راحتی آن را از سینه خارج کرد، اما در صورتی که توده بزرگ باشد بخش یا تمام سینه تخلیه میشود. بیماران پس در بهبودی کامل به دلیل ظاهر نامناسب در سینه دچار افسردگی و عدم اعتماد به نفس میشوند. امروزه ترمیم سینه و پروتز یک راه حل بسیار مناسب برای برگردادن شکل ظاهری سینه است. در ادامه به سوالات شما در رابطه با ترمیم سینه پاسخ می دهیم:
بهترین زمان برای بازسازی سینه پس از درمان
زمانی میتوان یک سینه جراحی شده را ترمیم کرد که کاملا از بیماری سرطان درمان شده باشد و هیچ توده دیگری در داخل سینه نباشد.
نحوه ترمیم سینه
پس از جراحی و تخلیه سینه، پوست سینه کاملا جمع میشود و بخیه میخورد و به پوست بدن میچسبد. برای انجام جراحی سینه بعد از بیماری سرطان لازم است که چند روز قبل از جراحی ترمیم، پوست سینه را افزایش داد به طوری که یک برش کوچک در کنار سینه خورده میشود و وسیله ای به نام متسع کننده که باعث افزایش پوست سینه میشوددر زیر پوست و عضله سینه قرار داده میشود. این وسیله مانند بادکنکی است که در ابتدا کاملاخالی است و در هر چند روز در آن مقداری سرم نمک تزریق میشود که این کار باعث افزایش حالت ارتجاعی پوست میگردد و جای خالی برای قرارگرفتن یک پروتز سینه مناسب را پیدا میکند. بعد از این که پوست سینه مقداری افزایش یافت متسع کننده را از داخل سینه خارج کرده و پروتز سینه را به جای آن قرار میدهند. در بیمارانی که بعد از برداشتن بخش کامل سینه نیاز به رادیوتراپی ندارند میتوان هم زمان با برداشتن سینه مقدرای از پوست را نگه داشت و پروتز را در محل مناسب قرار داد.
سه روش برای ترمیم سینه بعد ازجراحی درمانی
- ترمیم سینه با استفاده از پستان مصنوعی
در خانمهایی که سینه های کوچک تری دارند گذاشتن پستان مصنوعی مناسب تر است. در حالی که در خانمهای دارای سینه های بزرگ به سختی میتوان فضای درون سینه را بعد از عمل جراحی برای قرار دادن پستان مصنوعی خالی کرد.
نکته: بیمارانی میتوانند فقط از پستان مصنوعی استفاده کنند که قادر به برداشتن بافت های طبیعی بدن خود وماندن رد بخیه در محل دیگری از بدن خود نیستند.
- ترمیم سینه به روش استفاده از پستان مصنوعی همراه با بافت های از بدن
در این روش از ترمیم سینه لازم است همراه با پستان مصنوعی مقداری بافت سالم از بدن هم استفاده شود. زیرا پستان مصنوعی به تنهای به بزرگ شدن و برامدگی سینه کمک نمیکند. به ویژه اگر روی قفسه سینه به اندازه کافی پوست وجود نداشته باشد باید حتما از بافت بدن فرد استفاده شود. بافتی که باید از بدن برداشته شود معمولا لایه ای از پوست و عضله قسمت خلفی قفسه سینه است که از عقب به جلو اورده میشود تا فضای خالی حاصل از برداشتن پستان پر شود و بعد پستان مصنوعی در زیر این عضله قرار میگیرد.
- ترمیم سینه فقط با استفاده از بافت های بدن
در ترمیم سینه با استفاده از بافت بدن، سینه ترمیم شده طبیعی تر به نظر میرسد. با برداشتن دو نوع بافت مانند شکم صاف و عضله سینه میتوان ترمیم سینه را انجام داد. در این روش از ترمیم مقداری از عضله صاف شکم، پوست، عضله و بافت چربی از قسمت پایینی شکم برداشته شده و به محل سینه منتقل شده و سینه جدید ایجاد میشود.
با سه نوع از روش های ترمیم سینه آشنا شدیم و اما شاید در اینجا سوالاتی برای شما پش آید که دنبال جواب آنها هستید. در ادامه به سوالات رایج شما درباره ترمیم سینه پس از سرطان پاسخ میدهیم:
- آیا تمام مراحل ترمیم سینه در یکه جلسه انجام میشود؟
بله، به دلیل اینکه برداشتن سینه خانمها بعد از عمل جراحی برای آنها بسیار ناراحت کننده است، ترمیم را بعد از انجام جراحی درمانی و سلامت کامل بیمار در یک جلسه انجام میدهیم.
- آیا در خانمها مورد دیگری به غیر از بیماری سرطان وجود دارد که سینه خود را از دست بدهند؟
بله،در مواردی مانند عفونت بسیار شدید که حتی با استفاده از داروهای قوی عفونت رفع نمیشود، پزشکان مجبور میشوند سینه را کاملا تخلیه کنند که عفونت به سایر نقاط بدن منتقل نشود.
مراحل جراحی
- داروی بیهوشی برای راحتی بیمار حین عمل جراحی تجویز شود.
- تکنیک فلپ برای تغییر محل عضله، چربی و پوست برای ایجاد برجستگی پستان.
- دستگاه تسع کننده منجر به کشیده شدن پوست سالم میگردد تا پوششی برای ایمپلنت ایجاد شود.
- قرار دادن ایمپلنت از طریق جراحی برای ایجاد برجستگی پستان.
- پیوند پوستی با سایر روش های مخصوص برا ایجاد پوست رنگی نوک سینه.
خطرات و عوارض ترمیم سینه
این عمل جراحی هم مانند دیگر جراحی ها خطرات و عوارض خود را در بردارد .اگر این عمل جراحی توسط یک پزشک مجرب و متخصص انجام گیرد، ریسک خطرات و عوارض جراحی کم تر خواهد شد و با رعایت توصیه های پزشک بعد از انجام جراحی میتوان از بروز هر گونه خطرات و عوارض جلوگیری کرد. برخی از خطرات و عوارض ترمیم سینه عبارتند از:
- تجمع مایع و خون در زیر پوست بعد از جراحی
- عوارض مربوط به بیهوشی
- غیر قرینگی سینه
- اسکار وماندن جای زخم و بخیه بد شکل
- احتمال نیاز به عمل مجدد
چنانچه سوالاتی در رابطه با عمل ترمیم سینه دارید، آن را از طریق شماره 0989156500382 (تماس، واتس اپ و ایمو) ارسال کنید. مشاوران ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.