عمل زیبایی بینی ( Rhinoplasty )

جراحی زیبایی بینی
عمل زیبایی بینی به منظور بهبود ویژگی های ظاهری انجام میگردد. افرادی که از شکل بینی خود ناراضی هستند، از بینی گوشتی، استخوانی یا قوزدار خود خسته شدهاند و یا فکر میکنند زشتی بینی آنها در بقیهی اجزای صورتشان تاثیر منفی گذاشته است بیشتر به دنبال انجام عمل جراحی زیبایی بینی هستند.
عمل زیبایی بینی در چندین مورد انجام میشود :
عمل بینی گوشتی
بینی گوشتی با نشانههایی از جمله ضخیمتر بودن پوست بینی و پهنتر بودن پرههای بینی شناخته میشود. معمولا عمل این نوع بینی ظرافتها و تفاوتهایی نسبت به سایر انواع بینی دارد.
عمل بینی استخوانی
بینی استخوانی نوعی بینی با استخوان و غضروفهای مستحکم و پوستی نازک است. معمولا نتیجه عمل بینی استخوانی و تغییرات آن بسیار چشمگیر و مطلوب خواهد بود زیرا تغییرات انجام شده از زیر پوست نازک بینی کاملا قابل مشاهده است.
عمل بینی معمولی
بینی معمولی مشخصاتی بین بینی گوشتی و استخوانی دارد. پوست این مدل بینی ضخامت متوسطی دارد و از نظر ظاهری نسبتا طبیعی و بدون مشکل است. بیشترین انگیزه برای انجام عمل زیبایی بینی معمولی رسیدن به یک بینی کوچک و یا به عبارت دیگر، عروسکی است.
هر سه عمل زیبایی که برای بینی گوشتی ، استخوانی و یا معمولی انجام میشود باید در تناسب با سایر اجزای صورت انجام بگیرد. همانطور که زشتی بینی میتواند مانع از بروز زیبایی سایر اجزای صورت شود، زمانی که بینی متناسب با فرم صورت، دهان و چشمهای فرد نباشد، میتواند جلوهی بدی داشته باشد. بهترین راه برای حل این مشکل دریافت مشاوره و نوبت از یک متخصص باتجربه است.

جراحی زیبایی بینی
عمل ترمیمی بینی
عمل ترمیم بینی برای رفع مشکل و یا اختلالی که برای شخص مشکلاتی از جمله مشکلات تنفسی، خر و پف، بسته شدن مجرای تنفسی و … به وجود آورده است، انجام میشود.
در زیر انواعی از مشکلاتی که در جراحی ترمیمی بینی رفع میشود را مرور میکنیم :
ترمیم یا حذف قوز بینی
این نوع جراحی ترمیمی که با اصلاح و کوچک کردن استخوان بینی همراه است، شایع ترین دلیل انجام عمل بینی ترمیم است. قوز بینی میتواند به صورت مادرزادی و یا بر اثر ضربه و شکستگی بینی به وجود آمده باشد. در هر حال این امکان وجود دارد که قوز بینی علاوه بر زشتی ظاهری مشکلاتی در تنفس فرد ایجاد کرده باشد.
پولیپ بینی (Nasal polyp)
به توده هایی که در اثر عفونت، آلرژی و یا فیبروز کیستیک ایجاد میشود و با مسدود کردن مجرای تنفس بینی و سینوس ها باعث ایجاد اختلال در تنفس فرد میگردد پولیپ گفته میشود. این مشکل که در بیماران مبتلا به آسم و آبریزش بینی آلرژیک بسیار شایع است. با مسدود کردن راه تنفسی و ایجاد خشکی و خلط گلو بسیار وضعیت ناخوشایندی را برای فرد مبتلا ایجاد میکند. در نهایت این جراحی با برداشتن توده و باز کردن مجرای تنفسی همراه است باعث بهبود سلامت فرد میشود.
انحراف بینی (Septal Deviation)
انحراف بینی به آسیب در غضروف تیغه میان دو حفرهی بینی گفته میشود. انحراف بینی در اکثر اوقات تغییری در ظاهر بینی فرد ایجاد نمیکند. اگر کجی تیغه میانی (سپتوم) بینی درمان نشود مشکلاتی از قبیل انسداد راه تنفس، خرخر، خشکی گلو و خونریزی میشود که کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد.
عمل دوم بینی (جراحی ترمیمی بینی) (Revision rhinoplasty)
این نوع جراحی زمانی انجام میگیرد که شخصی از نتیجه ی اول بینی خود راضی نیست. عمل دوم بینی میتواند دلایل مختلفی از جمله نارضایتی از فرم ظاهری بینی و یا برای رفع مشکلات ایجاد شده در تنفس فرد انجام میپذیرد.
عمل زیبایی و ترمیمی بینی
در دو مبحث بالا به شرح انواع عمل های زیبایی و ترمیمی پرداختیم. عمل زیبایی و ترمیمی تلفیقی از عمل زیبایی و عمل ترمیمی است. برای مثال عملی که برای یک بینی گوشتی که دارای پولیپ انجام میشود که نتیجهی عمل درمان پولیپ و کوچک کردن اندازهی بینی انجام میشود، مثالی از این نوع جراحی است.
عوارض عمل جراحی بینی
عمل بینی نیز مانند تمامی عملهای جراحی میتواند عوارض بخصوصی را به همراه داشته باشد. عوامل مختلفی از جمله میزان بالای تقاضای عمل های زیبایی باعث شده تا انواع مختلفی از عملها و جراحیها با متدهای گوناگون و هر کدام در رقابت با یکدیگر و عموما با شعار هایی مبنی بر آسانتر بودن هر یک از این روشها به وجود آید، در کنار راه و روش های اصولی و منطقی برای تغییر ظاهر اجزای صورت، روشهایی ظهور پیدا کردهاند که با هزینههای بسیار پایین، روشهای غیر تکنیکی در مکان های نامناسب و غیر استریلیزه همراه با متریال بیکیفیت و ابزار غیر بهداشتی و توسط افراد نامتخصص انجام میشود. در نظر داشته باشد انتخاب یک پزشک متخصص به شما کمک میکند تا بتوانید تا حد بسیار زیادی از عوارض عمل جراحی بینی پیشگیری کنید. از عوارضی که میتوان در جراحی بینی به آن اشاره کرد خونریزی، عفونت، بی حسی، باقی ماندن جای زخم، ورم صورت و از بین رفتن دائمی عصب است. سپردن مسئولیت های حساس به دست افراد غیرمتخصص میتواند منجر به هریک از این عوارض شود. پس به شما توصیه میکنیم از بهترین متخصص و از بهترین جراح بینی کمک و مشاوره بگیرید.
توصیه های قبل از انجام عمل بینی
- از یک متخصص حرفه ای مشاوره های لازم را در مورد مراقبت ها و دستورالعمل های مربوط به جراحی بگیرید.
- از دو هفته قبل از عمل مصرف الکل و سیگار خود را متوقف کنید.
- از دو هفته قبل از عمل از مصرف داروهایی نظیر بروفن و آسپرین خودداری کنید زیرامصرف این داروها باعث رقیق شدن خون میشود و ممکن فرد را در حین و بعد از عمل دچار خونریزی کند.
- آزمایش های مخصوص پزشکی را که توسط پزشک تجویز می شود انجام داده و پزشک را در جریان سوابق بیماری های خود بگذارید.
- هشت ساعت قبل از انجام عمل جراحی چیزی نخورید.
مراقبت های بعد از انجام عمل بینی
- برای رفع و بهبود کبودی صورت تا ۲۴ساعت بعد از انجام جراحی از کمپرس سرد بر روی صورت خود استفاده کنید.
- سعی کنید تا ۴۸ ساعت از غذاهای نرم و مایعات استفاده کنید به به عضلات صورت فشار وارد نشود.
- از حرف زدن ، باز کردن دهان و خندیدن زیاد و شدید تا چند روز اول خودداری کنید.
- ترشحات خونی بینی و گلودرد در چند روز اول طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد.
- از فین کردن و تخلیه ی شدید بینی خودداری کنید.
- تا دو هفته بعد از جراحی هنگام خواب سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید و از خم کردن سر خود خودداری کنید.
- از بلند کردن و کشیدن اجسام سنگین تا یک ماه بعد از جراحی جدا خودداری کنید.
- در هنگام عطسه دهان خود را تا جای ممکن باز کنید تا فشار کمتری به بینی واردشود.
- تا دو ماه شنا کردن ، سونا ، جکوزی و آفتاب گرفتن ممنوع است.
- در صورت بروز خونریزی از کمپرس سرد استفاده کنید.
- از لباس های دکمه دار و گشاد برای پوشش استفاده کنید تا فشاری به بینی وارد نشود.
- در هنگام خواب مراقب باشید تا صورت خود را به بالش فشار ندهید چون میتواند موجب تغیی شکل بینی شود.
- بعد از دو هفته میتوانید پیاده روی سبک را انجام دهید اما ورزش های سنگین را میتوانید بعد از دو ماه انجام دهید.
- برای شست و شوی بینی از سرم مخصوص و پنبه باید استفاده کنید که روش استفاده از آن توسط پزشک آموزش داده میشود.
- مصرف آنتی بیوتیک ، مسکن ها و داروها باید حتما طبق دستور متخصص مصرف شود.
شرایط سنی برای انجام عمل رینوپلاستی چیست؟
در جراحی بینی محدودیت سنی مشخصی وجود دارد و توصیه میشود قبل از سن تعیین شده این عمل انجام نشود چراکه میتواند مشکلاتی را برای افراد به همراه داشته باشد. توصیه بر این است که دختران و پسرانی که کاندیدای عمل جراحی بینی هستند بعد از پایان سن بلوغ این کار را انجام دهند. اغلب دختران در پایان ۱۶سالگی و پسرها در پایان ۱۸سالگی به بلوغ کامل رسیدهاند و میتوانند تحت عمل رینوپلاستی قرار گیرند. از طرف دیگر امروزه تعداد قابلتوجهی از متقاضیان رینوپلاستی افراد بالای ۴۰سال هستند. درمورد این دسته از کاندیداها با این شرایط سنی باید بگوییم که چنانچه وضعیت عمومی و سلامت فرد خوب باشد هیچوقت برای رینوپلاستی دیر نیست.
جراحی باز و بسته برای عمل رینوپلاستی چه تفاوتی با هم دارند؟
جراحی بینی به دو صورت باز و بسته انجام میشود که هرکدام از این روشها بنا به شرایطی انجام میشوند. روش باز به روشی گفته میشود که بین سوراخهای بینی یک برش ظریف میزنیم که در این حالت پوست بهراحتی از روی بینی بلند میشود، اما در روش بسته برشهایی از داخل بینی زده میشود. با این حال در هر دو روش پوست از اسکلت بینی جدا میشود چراکه برای دسترسی به اسکلت بینی این کار لازم است. با این حال هر یک از روشها، مزیتها و معایبی را به همراه دارند. بهعنوان مثال در جراحی باز دید پزشک بهتر است و راحتتر میتواند تغییرات لازم را انجام دهد در صورتی که در جراحی بسته این امکان بهراحتی وجود ندارد اما در مقابل بعد از عمل ترمیمها سریعتر و راحتتر انجام میشوند و حتی میتوان گفت برعکس روش باز خبری از جای زخم نیست. با این حال روش باز بیشتر انجام میشود اما اگر فردی نخواهد جای زخم برایش باقی بماند، از روش بسته استفاده میشود. بهطور کلی میتوان گفت:
مزیت روش بسته در این است که:
- برش پوستی در ناحیه کلوملا را ندارد.
- زمان عمل کوتاهتر است.
- تورم بعد از عمل بینی کمتر است.
مزیتهای روش باز:
- دید بهتر جراح
- توانایی برای انجام عمل در بینیهای مشکل
- سهولت در گذاشتن گرافتهای غضروفی و استخوانی یا پروتزها
اما باید به این نکته اشاره کنیم که برخیها فکر میکنند اگر کنارههای بینیشان بخیه خورده باشد، به این معناست که از روش باز استفاده شده است؛ در صورتی که برای اصلاح پرههای بینی در هر روش (چه باز، چه بسته) ممکن است نیاز به ایجاد برش در این ناحیه باشد. اصولا اگر اشکالات بینی خفیف و محدود به برجستگی (قوز) استخوانی/غضروفی باشد و سر بینی نیاز به اقدام محدود داشته باشد، روش بسته ترجیح داده میشود. ولی در جراحیهای ترمیمی (عمل بار دوم)، دفرمیتیهای ناشی از ضربه، اشکالات و غیر قرینگیهای سر بینی، اشکالات مادرزادی بینی (بینی/لبشکری) روش باز اولویت دارد. در جراحی بینیهای گوشتی از آنجا که جهت فرم گرفتن غضروفهای ضعیف موجود غالبا نیاز به تقویت و بازسازی وجود دارد روش باز شاید مناسبتر باشد.
شما می توانید برای مشاوره و آگاهی از بیمارستان ها و پزشکان متخصص در این زمینه با ما در تماس باشید:
تماس – واتس اپ – ایمو : 00986500382